27 juni 2019
19:30

Sikfors SK

Referat: Unbyns IF - Sikfors SK

Vårens sista match spelades mot svårspelade Sikfors, som släppt in få mål och därför förväntade vi oss en svår match.
Vi startar med Kris, Werme, Patrik och Sunken i backlinje. Adde, John och Simon på mitten. Martin, Macke och Tong framåt. Som avbytare hade vi med oss Humlan, Jensa, Bulan, Aidan, Tomas.

Matchen börjar lite avvaktande. Dom är aktiva och har lite boll, men inget farligt. Vårt spel funkar inte jättebra i motsol och motvind. Men vi prioriterar att ligga rätt i positionerna och stänga till ytor. Efter 10 minuter kommer 1-0 efter att Martin slagit en lång boll mot Tong som först vinner en höjdduell, skjuter, men målisen räddar men Tong drämmer in returen!
Nu börjar vi spela lite bättre och redan efter 20 minuter så kommer tvåan då Simon spelar fram Macke som snyggt placerar kvällens första. Då vet vi inte att det inte blir några andra målskyttar i matchen!
Efter 30 minuter kan John S ta med sig bollen efter lite slalom, komma ner på kortlinjen och spela in till Macke som är på rätt ställe vid rätt tidpunkt! Skön utdelning efter första halvlek där vi känner att vi fått utdelning. Dom har bara en chans och vi har fler som kunnat bli mål.
Svårt att hålla uppe fokus, när vi går ut till andra, men Macke gör kvällens tredje och vårt fjärde mål direkt efter att Simon kommit runt på kanten och spelat in. 10 minuter in på andra gör så firma Simon, Macke 5-0! Vi trummar på och skapar flera jättebra chanser, men får inte dit den. Sen har vi en liten svacka där Sikfors kommer upp i några anfall. Dock inget som Mackan inte kan fixa.
Med fem kvar kommer kvällens delikatess. Simon spelar fri Macke som vänder ut och in på målisen genom dubbla skott finter och sen kan promenera in med bollen! (det finns på video ryktas det)

Over and out! serieledning efter våren. Vem hade trott det!
Bra insatser över hela linjen. Vill lyfta fram Tong i första halvlek där vi ser ett mål och mycket aktivitet. Macke naturligtvis med fem mål! Kris mycket bra i en backlinje som fungerar stabilt som vanligt. Simon har fyra assist - tror Macke måste bjuda på nåt på nästa lagfest! Adde klockren i positionsspelet som vanligt...listan kan göras lång!